Projektjeink

Magyar
English
România
dec. 07.

Technológiafejlesztés a Márka Üdítőgyártó Kft.-nél

A légtechnika és a szennyvízkezelés technológiai fejlesztése a hatékonyságnövelésünk szerves részévé vált.

Technológiafejlesztés a Márka Üdítőgyártó Kft.-nél

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez, a légtechnika és a szennyvízkezelés technológiai fejlesztésére, valamint informatikai eszközök beszerzésére benyújtott GINOP 1.2.8-20-2020-00729 jelű támogatási kérelmét a Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 72 000 000 Ft azaz hetvenkétmillió forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

 A támogatott beruházás keretében a termeléshez két szervesen kapcsolódó technológiát újítottunk meg:

A szennyvíztelep technológiai megújítása, iszapvonallal, azaz iszap-víztelenítő technológiával történő kiegészítése, ami jelentősen csökkenti az iszap-elszállítási költségekeinket éves szinten legalább 12 mFt-os megtakarítást eredményez. A termeléskiesés minimalizálása révén növeljük hatékonyságot, mivel a nagy mennyiségben keletkező vizes iszap elszállításának idejére nem kell szüneteltetni a gyártási tevékenységet. A hatékonyság növelése a fajlagos gyártási költségek csökkenése által valósul meg, amely garantálja a munkahelyek megtartását.

Optimalizáltuk a palackozó üzem léghőmérsékeltét a technológia légtechnikai hűtés fejlesztésével. A termelési tér légcseréjét az átlagosan napi kétszeres értékről négy-hatszoros értékre tudtuk növelni, ami mind a munkakörnyezet komfortját, mind a gépek gazdaságos üzemeltetését javítja. A gyártási technológia szagemissziójának javítása a munkavédelmi követelmények messzemenő túlteljesítését, ezáltal a munkahelyek biztonságos megtartását eredményezi. A gépek karbantartási igénye és ezzel együtt az állásidők jelentős csökkenése is hozzájárul a termelés hatékonyságának növeléséhez.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.8-20-2020-00729