Hírek

Magyar
English
România
szept. 21.

Széchenyi vállalkozás díj

Még egy év sem telt el felsőlajosi üzemünk indulása óta, máris egy több, mint megtisztelő díjat vehettünk át

Még egy év sem telt el felsőlajosi üzemünk indulása óta, máris egy több, mint megtisztelő díjat vehettünk át, magyar családi vállalkozásként a “Legnagyobb Magyar Családtól”. A Márka Üdítőgyártó Kft. lett Az év Széchenyi vállalkozása 2018 Termelékenység kategória nyertese.

A díj alapítója

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány független civil szervezet, melynek célja a Széchenyi család szellemi és fizikai örökségének ápolása, védelme, valamint a hazai sikerek előmozdítása révén Magyarország kulturális, szociális és gazdasági teljesítményeinek növelése. Alapítói gróf Széchenyi Ferenc Magyarországon élő leszármazottai, közöttük a „legnagyobb magyar” – gróf Széchenyi István – vér szerinti utóda, aki kuratóriumi tag.

 Alapítás célja – a Széchenyi családtól:

„Őseink által ránk hagyott nemes szellemi örökséget szeretnénk alapítványunk tevékenységével ismét magasba emelni, és tovább adni azt a jótékony szemléletet, amelyet családunk évszázadokon át képviselt. Alapítói kezdeményezésünkkel olyan reformtörténeteket szeretnénk írni a család évkönyveibe, melyek évtizedek múlásával is méltóak lehetnek a Széchenyi névhez.

Mindezek tudatában – hagyományteremtő szándékkal – indítottuk el 2015-ben Az Év Széchenyi Vállalkozása díjért folytatott nemes versengést. Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások erkölcsi, esetleg anyagi támogatását.”