Hírek

Magyar
English
România
okt. 31.

Elindult a felsőlajosi palackozó üzem és logisztikai központ beruházásának második fázisa

Pontosan egy év telt el azóta, hogy a zöld mező közepén elkészült üzemünk, és megkezdtük a teljes értékű saját kezű termelésünket

Pontosan egy év telt el azóta, hogy a zöld mező közepén elkészült üzemünk, és megkezdtük a teljes értékű saját kezű termelésünket; eddigi közös eredményeinkre alapozva mi további terveket kezdtünk el szőni. Célunk és küldetésünk az, hogy piaci szerepünket, mint első számú magyar üdítőgyártó cég megtartsuk, megerősítsük, és részesedésünket, azaz kereskedelmi és gyártási számainkat nagymértékben növeljük. Ehhez azonban természetesen több területen is fejlesztenünk kell.

1. Raktár-kapacitásunk bővítése

Az üzem mögötti területen megvalósításra fog kerülni egy 3 ütemben megépülő összesen 13000m2-es raktárcsarnok.

Az első ütem tervezése már folyik. Ez egy 3.780 m2-es alapterületű vasbetonvázas épület lesz 7,8m-es szabad belmagassággal, mely ezáltal lehetővé teszi egy 4 magas állványrendszer telepítését is a jövőben. Az épület oldalfala az 1. és 2. ütemben ponyvaborítást kap. A 3. ütem építése fogja teljes értékűvé varázsolni az épületet, amikor az oldalfalak is hőszigetelt oldalfalburkolatot kapnak.

A két épület egy folyosóval lesz összekötve - a mostani raktárból történő lehető legoptimálisabb áttárolhatóság érdekében.

A tervezés augusztus végéig lezárul. Remélhetőleg szeptember 25-én a jogerős engedélyek birtokában a kivitelezési munkákat is el tudjuk kezdeni, így február közepétől átvehetjük betárolásra a raktárt.

2. Palackozás-technológia bővítése

Párhuzamosan a raktári kapacitásbővítéssel már tárgyalások folynak a második palackozó gépsort beszállító potenciális partnerekkel is. A gépsor a palackozótérben, az első melletti, erre tervezett területen kerül majd elhelyezésre. A palackozó gépsor beszerzésével egyidejűleg fejleszteni fogjuk a háttér-technológiát is, azaz bővíteni kell a szörpkonyhát, a CIP állomást és a vízkezelő kapacitást is.